23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

El divendres 15 de juliol es va celebrar a les 10 de la nit la 23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa amb un rècord de participació de més de 1.200 inscripcions. El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran també va participar en aquesta tradicional caminada. L’organitzava l’Associació Atlètica Xafatolls conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Una #CaminadaMollerussa d’uns 10 km de camí de terra i pla. La sortida es va fer des del Parc Municipal. Es caminava cap al Salt del Duran i l’arribada també era al Parc Municipal.

CaminadaMollerussa-2016-6

CaminadaMollerussa-2016-7

CaminadaMollerussa-2016-5

La 23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa va comptar amb una activitat de sensibilització sobre la dificultat de tenir aigua a l’abast. Per aquest motiu, es va incidir en la importància del que és disposar d’aquest bé tan necessari. Es va repetir la mateixa campanya que en l’edició anterior: ‘Porta l’aigua solidària’.

CaminadaMollerussa-2016-1

CaminadaMollerussa-2016-2

CaminadaMollerussa-2016-3

Podeu veure les imatges de la Caminada aquí.

Podeu veure el vídeo de Mollerussa TV clicant aquí.

En què consiteix l’activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’

A Wukro, Etiòpia, no tenen tant l’aigua al seu abast com nosaltres. Posa’t a la seva pell i sàpigues l’esforç que fan per aconseguir l’aigua.

Wukro-Etiòpia

Una nena de Wukro participant en les tasques de reg dels arbres. Els boscos de Wukro existeixen per l’esforç d’omplir i transportar regadores d’aigua a mà.

Una estona abans de la sortida de la 23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa, just després de recollir la polsera de participació, s’entrega una ampolla d’aigua plena. L’ampolla és per portar-la pel camí, tant d’anada com de tornada. Això no vol dir que no es pugui aprofitar per beure durant el recorregut. Però en el trajecte que es porta plena es per adonar-se de l’esforç que és caminar amb un pes a sobre. Posar-se a la pell dels que transporten l’aigua i, evidentment, ells ho fan amb molta més quantitat.

Una iniciativa solidària que implica tenir més conciència de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable. Un dels exemples és Wukro, la població del nord d’Etiòpia on el missioner Ángel Olaran. Allí desenvolupa la seva labor humanitària amb el suport de nombroses ONG’s internacionals. Una d’aquestes és el Centre d’Iniciatives Solidàries.

Sapiguer més sobre el problemes de la falta d’aigua llegint emergència per la sequera a Kelte Awelaelo.

La teva implicació i compromís fa possible que els nostres espònsors facin donacions per ajudar a paliar la manca d’aigua a Wukro, Etiòpia. La nostra finalitat és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua i aconseguir el màxim suport per lluitar contra l’escassetat.

La gran participació a la #CaminadaMollerussa fa que els nens i nenes també prenguin partit en aquesta iniciativa solidària i aprenguin de què no tots els infants tenen l’aigua solament obrint l’aixeca de casa, per exemple.

CaminadaMollerussa-2016-4

Cartells de record

23-a-Caminada-a-la-llum-de-la-lluna-a-Mollerussa-2016-123a-Caminada-a-la-llum-de-la-lluna

Presentació als mitjans de comunicació

La 23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa ha estat presentada aquest dimarts 12 de juliol de 2016 en roda de premsa als mitjans de comunicació.

Presentació-Caminada-2016-1

El president de l’Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó, ha explicat en què consistirà l’activitat d’aquest any. També ha comentat que l’objetiu d’aquest any és aconseguir arribar a 1.200 inscripcions. És a dir, unes 100 més que l’edició anterior.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que “la caminada ha de mostrar l’esperit familiar, tranquil i saludable de la Ciutat. Ha d’anar en concordància amb el que es fa durant l’any. I més, amb el valor afegit que li donem amb el caràcter solidari que fa que la Caminada sigui més entranyable”. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa també estava representada amb Jordi Aymerich i Bernat Díaz.

Presentació-Caminada-2016-2

D’altra banda, el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, ha manifestat “la importància de què tothom faci l’esforç de portar l’aigua perquè és una bona manera de sensibilitzar-se i solidaritzar-se amb Wukro, Etiòpia, i amb altres persones del món que no tenen l’aigua al seu abast com tenim nosaltres. És una bonica iniciativa i que estem molt contents que l’Ajuntament i l’Associació Atlètica Xafatolls ens la deixin dur a terme en aquesta ja tradicional Caminada”.

Presentació-Caminada-2016-3

Presentació-Caminada-2016-4

A la finalització de la Caminada hi haurà zumba gràcies al Gimnàs Stil de Mollerussa i les intal·lacions de les piscines municipals estaran obertes per poder banyar-se.

Presentació-Caminada-2016-5

Molt agraïts

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran estem molt agraïts per l’acollida i implicació tant de l’Associació Atlètica Xafatolls com de l’Ajuntament de Mollerussa en la nostra iniciativa solidària. Per això, els donem les gràcies i els felicitem per l’èxit que any darrera any té la Caminada.

Volem agraïr també als nostres espònsors que donen suport a aquesta activitat de sensibilització i que la seva implicació és fer una donació solidària per Wukro, Etiòpia.

Moltes gràcies als nostres espònsors solidaris!

Esponsors-Solidaris-Caminada-2016

Implicat i participa a la 23a Caminada a la llum de la lluna a Molleussa!

Apunta’t a la 23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa!

Caminada 2016-programa1

Resum del Reglament Caminada 2016 a tenir en compte

La Caminada-cursa és NO COMPETITIVA oberta a tothom sense distinció de categoria, sexe ni edat. No hi haurà cap tipus de classificació ni premis.

No es permet fer-ho amb bicicleta o vehicles a motor.

La distància serà de 10 Km. per camí de terra i pla, que es podran fer corrent, caminant o marxant, sempre per la part esquerra del camí. S’aconsella, per motius de seguretat, utilitzar el camí principal i no utilitzar la banqueta del canal. Es recomana portar una llanterna o frontal.

Recorregut 23a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa:

Parc Municipal, Ctra. de Miralcamp, Av. del Canal, Camí de Belianes, Banqueta del Canal, Salt del Duran i tornada al Parc Municipal.

Hi haura una polsera fluorescent, samarreta de record, avituallament líquid (al Salt del Duran), entrepà i beure per a a tots els participants amb polsera-dorsal.

És obligatori portar durant tot el recorregut la polsera identificativa.

Inscripcions i preus

Les inscripcions es poden fer a: La piscina coberta (Ctra. Miralcamp, 5), Comercial Solé-Valls (Av. del Canal) i Llibreria Dalmases (C. Jacint Verdaguer, 5)

El preu de la inscripció serà de 5 € anticipada i 7 € el mateix dia de la Caminada.

Les inscripcions es tancaran 2 hores abans de la sortida o bé quan s’arribi als 1.200 inscrits.

Acceptació del reglament i responsabilitats

Pel sol fet de participar-hi s’accepta el reglament, i el que s’escau fora d’ell, roman sota la decissió de l’0rganització.

L’organització declina tota responsabilitat quan als diferents perjudicis que la participació en la cursa pot aportar als inscrits.

Caminada 2016-programa2

Moltes gràcies per participar a la 23a Caminada a la llum de la lluna a Molleussa!!

Activitat Porta l’aigua solidària amb 1.008 ampolles de 1,5l i 1.200 ampolles de 33cl. 

aigua-caminada-Mollerussa-2016-1

aigua-caminada-Mollerussa-2016-2

Recorda l’edició 22a Caminada a la llum de la lluna

Podeu veure informació de l’edició anterior fent clic aquí.

Deixeu un comentari