Dotació d’aigua de reg a l’escola Saint Mary’s de Wukro

Dotació d’aigua de reg a l’escola Saint Mary’s de Wukro, Etiòpia

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran vam dur a terme aquest projecte: Dotació d’aigua de reg a l’escola Saint Mary’s de Wukro, Etiòpia com a actuació acollida al programa de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a la realització de projectes de cooperació internacional de la Diputació de Lleida amb el codi d’expedient 201301998 i en l’àmbit de la cooperació per al desenvolupament, anualitat 2012.

L’objectiu final del projecte era dur l’aigua a l’escola Sant Mary de Wukro (Etiòpia) millorant l’accés als recursos hídrids per posar l’aigua de reg a disposició de l’escola agrària per garantir la seva activitat agrícola i pedagògica durant els 9 mesos de l’època seca on normalment només plou durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Projecte Dotació d'aigua de reg

El projecte inicial d’impermeabilització i de la millora de la bassa (Mini Dam) ha estat substituït perquè el govern local etíop va iniciar la construcció d’un nou pou d’aigua a dos-cents metres de la bassa i a dos-mil metres aproximadament de la missió per a que fos la principal font d’abastiment total de l’aigua a la ciutat de Wukro, però malauradament el cabdal que s’obtindria no era suficient i la infraestructura creada es va cedir per utilitzar l’aigua d’aquest pou per a dur-la a la missió. Es va interconnectar amb dos pous existents que es trobaven aigües a dalt i que estaven connectats entre sí però que estaven en desús. Es van haver de rehabilitar i condicionar; i gràcies a que la bassa estava ‘by-passada’ per una canalització que anava a la missió es va unir amb el pou del govern i, d’aquesta manera, es porta l’aigua a l’Escola St. Mary’s. Així, s’impulsa l’economia local donat que l’escola amb el missioner Ángel Olaran al capdavant és el responsable de la gestió i sostenibilitat futura, fent viable la seva execució i autofinançament.

El cost del projecte va ser de 11.491,74 €, dels quals 8.648,96 € van ser gràcies a la subvenció atorgada per la Diputació de Lleida.

Diputació de Lleida